Nummer 29 is een feit: ook valpartij deert Mathieu van der Poel niet
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 22 reacties

Mathieu van der Poel is ook de beste in de Krawatencross van Lille

Nummer 29 is een feit: ook valpartij deert Mathieu van der Poel niet
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft de veldrit in Lille naar zijn hand gezet. De Nederlander kwam wel - zonder veel erg - ten val, maar dat deerde hem niet. De 29e zege van het seizoen is een feit, Van der Poel is ook eindwinnaar van de DVV Verzekeringen Trofee.

Na de Koppenberg leek het erg onwaarschijnlijk dat Mathieu van der Poel nog mee zou doen voor eindwinst in de DVV Trofee, maar voor de slotmanche in Lille had de Nederlander wel een bonus van 58 seconden op nummer 2 Toon Aerts. Eindwinst weggooien leek een utopie. Van der Poel nam een prima start en had voor de eerste ronde al een kleine bonus. 

Op het snelle parcours werd die bonus wel niet heel groot. Ook een foutje en een valpartij hielpen Van der Poel daar niet bij. Ook al was het een val met weinig gevolgen. Ondertussen had Van der Poel wel al het tussensprintklassement gewonnen in de thuishaven van Wout Van Aert. 

Van der Poel snelde naar zijn 29e zege van het seizoen, Vanthourenhout en Aerts mochten mee op het podium. Een dubbelslag voor Van der Poel, die dus ook het eindklassement op zak stak. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties