Tevreden nummer twee: "Toen ik Mathieu in de eerste ronde zag aanzetten, wist ik al dat hij een superdag had"
Redactie vanuit Lille
| 16 reacties

Tweede plek het hoogst haalbare voor Michael Vanthourenhout in Lille

Tevreden nummer twee: "Toen ik Mathieu in de eerste ronde zag aanzetten, wist ik al dat hij een superdag had"
Foto: © photonews

Tweede worden is tegenwoordig het hoogst haalbare als ene Mathieu van der Poel op de deelnemerslijst staat. Michael Vanthourenhout kan er over meespreken na de Krawatencross in Lille.

Er was (opnieuw) niets te doen aan Mathieu van der  Poel. "Toen ik hem in de eerste ronde zag aanzetten, dan wist ik al dat hij een superdag had", vertelt Vanthourenhout "Zoals elke wedstrijd eigenlijk. Daarna heb ik er alleen tussengehangen, maar ik voelde dat het niet makkelijk was. Ik heb even op de rest gewacht en daarna alles op alles gezet voor dat podium."

Vanthourenhout moest op het snelle parcours in Lille nooit een hele grote bonus toestaan op Van der Poel, die wel ten val kwam. "Ik had wel gehoord dat hij een foutje had gemaakt, maar ik hoopte niet op pech bij hem. Dat wens je niemand toe. Bovendien zag ik hem ook niet meteen terug, dus toen wist ik dat het zeker moeilijk zou worden."

Voor de cross getekend voor tweede

Uiteindelijk werd het een felbevochten duel met Aerts voor plek twee. "Ik had geluk dat ik Toon in de laatste ronde bij mij had, want zo konden Van Kessel en Van der Haar niet volledig rijden. Al bij al ben ik wel tevreden met deze tweede plek. Hier had ik voor de cross voor getekend."

Het is stilaan aftellen naar het einde van het veldritseizoen. Al is het gevoel nog goed bij de West-Vlaming. "Er zit nog wel veel op", zegt hij. "Het is moeilijk om je elke cross opnieuw op te laden, maar dat vergeet je wanneer het goed loopt. Morgen (Hoogstraten, red.) wordt ongetwijfeld een lastige wedstrijd. Maar in deze periode komen de sterkste renners boven en ik hoor daar toch wel bij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl
19/04/2020 Amstel Gold Race

Nieuwste reacties