Vaderschap maakt voormalig Quick.Step-renner alleen nog sterker: "Ik lig voor op schema"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Daniel Martin heeft nu alleen nog tijd voor zijn job en zijn kinderen

Vaderschap maakt voormalig Quick.Step-renner alleen nog sterker: "Ik lig voor op schema"
Foto: © photonews

Hij staat bekend als één van de meest aanvalslustigen onder de klimmerstypes en ook als één van de meer toegankelijke renners van het peloton. Bovenal wil Daniel Martin natuurlijk zoals iedereen zo goed mogelijke resultaten bijeen rijden, al is zijn leven recentelijk aanzienlijk veranderd.

Martin is immers vader geworden van twee meisjes. "Het verandert je leven grotendeels, het is een geweldige ervaring. Het heeft me sterker gemaakt en meer gefocust", zegt de Ier aan Cyclingnews. "Ik moest al het tijdverlies uit mijn leven bannen. Nu gaat het enkel nog om de fiets en de kinderen, er is geen tijd meer voor iets anders."

In de UAE Tour zal Martin wel weer zoals altijd vol aan de bak moeten. Dus hoe is het gesteld met zijn conditie? "Ik lig een beetje voor op schema. Dat was ook wel het doel, want de UAE Tour is zo belangrijk voor het team. We gaan dus proberen om de koers te winnen."

Ik heb nog niet heel veel gewerkt op intensiteit 

Momenteel is hij aan de slag in de Ronde van Valencia. "Ik heb nog niet heel veel gewerkt op intensitieit en het idee is om daar tijdens deze koers aan te werken. Het zijn de eerste koersen, die eerste aankomsten op een helling, de eerste grote inspanningen. Dan speelt het onbekende altijd een beetje mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
21/10/2020 Driedaagse van Brugge-De Panne
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties