Aldag heeft strak plan om het maximum uit zijn sprinter te halen: "Kijk maar naar Viviani"

Aldag wil Giacomo Nizzolo alle kansen bieden

Aldag heeft strak plan om het maximum uit zijn sprinter te halen: "Kijk maar naar Viviani"

Rolf Aldag is nog altijd ploegleider bij Dimension Data en daar koesteren ze dit jaar hoge verwachtingen voor sprinter Giacomo Nizzolo. Het plan is om hem goed te omringen en hem alle kansen te geven om zich verder te ontwikkelen. Zoals Quick.Step ook deed met Elia Viviani.

"Giacomo is zeker en vast een sprinter, niet enkel een lead-out, en we willen zien hoe ver hij kan geraken. Bij Trek trok hij meestal de sprint aan voor John Degenkolb", verduidelijkt de Duitser bij Cyclingnews. "Toen hij zelf moest sprinten, zat hj alleen."

AANDACHT VOOR SPRINTERS

Meer succes kan er komen door het anders aan te pakken. "Kijk maar naar Viviani bij Sky. Hij was een goede renner, daar twijfelde niemand aan. Maar hij won ook geen achttien koersen bij Sky. En plots komt hij in een omgeving waar ze aandacht hebben voor sprinters, ze hebben een plan, ze geven hem een kans en ze bouwen een trein rond hem."

Nizzolo gaat meer dan waarschijnlijk niet zoveel winnen als Viviani, maar is er wel op gebrand om zich te tonen. "Ik denk dat Giacomo zichzelf wil bewijzen. Hij heeft een ploeg dat in hem gelooft. Maar eerst moeten we hem helpen om te herstellen van zijn knieblessure."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5096 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties