Indrukwekkende Mathieu van der Poel schrijft zijn 30e(!) van het seizoen bij na incidentrijke Aardbeiencross

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 27 reacties
Indrukwekkende Mathieu van der Poel schrijft zijn 30e(!) van het seizoen bij na incidentrijke Aardbeiencross
Foto: © photonews

Het was cross en Mathieu van der Poel reed mee. Dan weet u zelf wel hoe het afliep in Hoogstraten zeker? Wel, er was toch een en ander te vertellen over een incidentrijke cross.

De Aardbeiencross is er eentje waar Mathieu van der Poel graag rijdt. Hij won er de voorbije vier seizoenen en wilde er dus ook graag een vijf op een rij scoren.

In de Superprestige zat hij bovendien ook al aan zes op zes, daar wilde hij graag zeven op zeven van maken. Toch begon de Nederlander niet al te voortvarend: een ronde of drie bleef hij in een kopgroepje van vijf kamperen.

Zege 30

Bij een eerste versnelling kon enkel Toon Aerts nog volgen, toen die een foutje maakte leek de vogel al te zijn gaan vliegen. Even kon de Belgische kampioen nog terug in de slipstream van Van der Poel komen, een ronde later was de vogel dan toch gaan vliegen.

Op een steeds vettiger wordend parcours, waar ook heel wat valpartijen op te noteren vielen, maar de zege voor VDP kwam nooit meer in gevaar - meteen zijn 30e van het seizoen ook. Aerts werd tweede op 37 seconden, Van Kessel hield Iserbyt af in de strijd om het brons.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties