Sanne Cant hoopt op 'normale week': "Goesting om te trainen nog relatief klein"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties

Zin om de trainen is nog vrij klein bij Sanne Cant na nieuwe wereldtitel in Bogense

Sanne Cant hoopt op 'normale week': "Goesting om te trainen nog relatief klein"
Foto: © photonews

Het zijn drukke dagen geweest voor Sanne Cant na haar derde wereldtitel op rij in het Deense Bogense. Maar het deerde Cant niet, want in haar Lille triomfeerde de wereldkampioene.

Al laten de drukke dagen - en eigenlijk weken of zelfs maanden - sporen na bij Cant. "Ik voel dat de recuperatie nog niet top is", zei ze na haar zege in Lille. "Maandag ben ik heel de dag onderweg geweest naar huis, dinsdag was het tijd voor verschillende interviews."

"Woensdag was het opnieuw tijd om te crossen, dus dat kruipt toch wel in de kleren. Ik had dan gelukkig nog twee dagen om rust te zoeken. Maar ik ga blij zijn dat ik toch een iets of wat normale week heb en dat ik naar die laatste crossen kan toewerken", bekent Cant. 

Decompressie

Snakken naar het einde van het seizoen dan? "Dat is veel gezegd. Maar na het WK is er altijd decompressie. De goesting om de trainen is relatief klein. Dat is ook normaal, hé."

"Als je in topconditie aan de start van het WK staat, dan moet je dat vormpeil gewoon proberen te onderhouden. Er moet niks meer van duurtraining gebeuren. Gewoon wat in het bos 'spelen' is normaal genoeg om klaar te zijn voor het weekend", besluit Cant. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties