Veelvraat Mathieu van der Poel laat niéts liggen: "Het zou flauw zijn moest ik niet toegeven dat geld belangrijk is"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 38 reacties

Mathieu van der Poel denkt ook nog steeds aan het financiële aspect

Veelvraat Mathieu van der Poel laat niéts liggen: "Het zou flauw zijn moest ik niet toegeven dat geld belangrijk is"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel is een echte slokop. In zijn zoektocht naar zoveel mogelijk overwinningen laat hij werkelijk niets liggen. Zaterdag was in Lille het grote doel zelfs om het tussensprintklassement te winnen.

Van der Poel mocht in Lille met heel wat prijzen naar huis: de overwinning, de eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee, het ploegenklassement met Corendon-Circus en zelfs het 'Toyo Tires Sprintklassement'. En dan zijn we wellicht nog enkele prijzen vergeten.

"Ik heb geen prijzenkamer", aldus een ontspannen Van der Poel na de wedstrijd. "Ik geef meer om de overwinningen." En ook het financiële aspect is belangrijk. De winst in het Toyo Tires Sprintklassement leverde een cheque van een slordige 2.500 euro op. "Dat is nog steeds veel geld. Ik kan daar zeker nog leuke dingen mee doen."

Prijzengeld

Rond de pot draaien over het prijzengeld doet Van der Poel allerminst. "Natuurlijk denk ik aan die 30.000 euro voor eindwinst in het klassement. Het zou flauw zijn moest ik dat niet toegeven. Sport is een hobby, maar het geld is toch ook wel belangrijk", bekende de wereldkampioen veldrijden. 

Van der Poel heeft dan wel geen superbenen meer, de motivatie is er nog steeds. "Ik heb het nooit moeilijk om mij op te laden na het WK. Een rustperiode is er ook niet, want binnenkort ben ik opnieuw druk bezig met de klassiekers. De Superprestige van morgen (in Hoogstraten) is ook nog belangrijk. 10 punten voorsprong lijkt veel, maar eigenlijk is dat heel weinig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties