Mathieu van der Poel: "Wat ik van Wout geleerd heb? Dat het mogelijk is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Mathieu van der Poel: "Wat ik van Wout geleerd heb? Dat het mogelijk is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert trok de stekker al uit het veldritseizoen, Mathieu van der Poel is in de laatste weken vooral nog met de klassementen bezig voor hij zijn focus op het klassieke seizoen verlegt.

Van Aert combineerde vorig seizoen al een eerste keer het veld met het klassieke voorjaar. "Dat is voor iedereen heel verschillend. Maar wat ik vooral geleerd heb, is dat het mogelijk is", vertelde Van der Poel ook nog na zijn zege in Lille. "Maar ik moet het gewoon zelf doen."

Van Aert hield het na Maldegem al voor bekeken, terwijl Van der Poel nog tot komende zondag in Hulst doorgaat. "Ik heb nog twee klassementen te verdedigen. Die wilde ik niet laten vallen. Dat plan had ik voor het seizoen al gemaakt en daar wilde ik mij aan houden", aldus de Nederlander. 

Regenboogtrui

Na enkele jaren zonder kan Van der Poel opnieuw in de regenboogtrui rondfietsen. "Het blijft hetzelfde principe, maar het is wel leuk om dat in deze trui te doen. Je bent nog steeds bezig met winnen", zegt hij. "Ook in Nederland is er stilaan meer media-aandacht voor mijn wereldtitel. Je ziet dat het meer begint te leven in Nederland en dat ze er meer mee bezig zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties