Mettepenningen bood Pauwels al een nieuwe functie aan: "Ik plaats Kevin heel hoog op de ranglijst van de beste crossers aller tijden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 40 reacties

Jurgen Mettepenningen is Kevin Pauwels erg dankbaar voor wat hij betekend heeft

Mettepenningen bood Pauwels al een nieuwe functie aan: "Ik plaats Kevin heel hoog op de ranglijst van de beste crossers aller tijden"
Foto: © photonews

Met het afscheid van Kevin Pauwels in zicht verdwijnt één van de beste Belgische crossers van het laatste decennium. Ploegmanager Jurgen Mettepenningen (Marlux-Bingoal) is de 34-jarige Pauwels erg dankbaar.

Pauwels was altijd één van de uithangborden van de ploeg van Mettepenningen. "Kevin heeft heel erg veel voor onze ploeg betekend", klinkt het op de ploegwebsite. "Hij heeft ons op de kaart gezet door week na week zeges en podiumplaatsen te pakken. Ik plaats hem heel hoog op de ranglijst van de beste crossers aller tijden. Veel zijn er niet, die zoveel crossen hebben gewonnen, zoveel klassiekers, op verschillende omlopen."
 
Mettepenningen toonde zijn dankbaarheid al door Pauwels een voorstel te doen om binnen een andere rol bij de ploeg te blijven. "Ik heb hem een functie aangeboden als mecanicien naast Bart Risbourg in onze ‘service course’. Maar Kevin heeft duidelijk aangegeven dat hij eerst tijd voor zichzelf wil nemen. Hij begint met de bouw van een huis en wil eerst daarin zijn tijd en energie stoppen."

'Mooi moment om af te zwaaien'

Pauwels liet de laatste weken al vaker verstaan dat hij twijfelde aan zijn toekomst als veldrijder. In overleg met Mettepenningen nam hij de beslissing na Hoogstraten. "Het ging daarbij niet zozeer om het budget dat ik nog had voor een vervolg van zijn loopbaan. Dat was bijkomstig", is de teammanager duidelijk.

"Hoofdvraag was of Kevin alle inspanningen nog kon opbrengen. En daarbij klonk het na Hoogstraten duidelijk van niet. Kevin beseft dat het met winst in Hasselt en Zonnebeke een mooi moment is om af te zwaaien en het seizoen te veel uit te sluiten", besluit Mettepenningen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties