Michel Wuyts enigszins verrast door afscheid: "Kevin had de pech dat hij Nys, Stybar en later Van der Poel op zijn pad tegenkwam"
Redactie
| 32 reacties

Michel Wuyts had het afscheid van Kevin Pauwels nog niet zien aankomen

Michel Wuyts enigszins verrast door afscheid: "Kevin had de pech dat hij Nys, Stybar en later Van der Poel op zijn pad tegenkwam"
Foto: © photonews

Voor Kevin Pauwels zal de Sluitingsprijs Oostmalle ook de afsluiter van zijn veldritcarrière zijn. Michel Wuyts reageert toch wel enigszins verrast door de keuze van Pauwels.

Wuyts had de beslissing van Pauwels niet zien aankomen. "Vooral omdat hij goed een week geleden nog gezegd had dat hij nog een jaar zou voortdoen. Dat was na een aantal betere prestaties", vertelt Wuyts bij Sporza.  "Er zijn niet veel renners die kunnen zeggen dat ze in de regeerperiode van Van der Poel een cross gewonnen hebben, dat heeft Pauwels dit seizoen wel gedaan. Ik had verwacht dat hij er nog een jaartje zou bijdoen."

Een Belgische titel of wereldtitel ontbreekt in de carrière van de 34-jarige Pauwels, toch zijn er ook genoeg hoogtepunten. "Die Wereldbekers. Hij pinde zich daar altijd op vast. Pauwels schatte de Wereldbeker hoger in dan de Superprestige en de DVV-Trofee. Pauwels was ook iemand die met een garantie kon zeggen dat hij op het podium zou eindigen van het BK of het WK."

Nys, Stybar en Van der Poel

"Hij stond altijd garant voor een prestatie naast de groten. Hij kon die groten ook aan, een aantal keer kon hij hen verslaan. Maar Pauwels had de pech dat hij op zijn pad figuren tegenkwam zoals Sven Nys en later Mathieu van der Poel. Hij was ook een renner die er het hele seizoen wou staan. Maar in die periode kwam hij renners tegen die zich enkel op kampioenschappen focusten, zoals Zdenek Stybar."

Pauwels was altijd een introverte jongen uit de Kempen. Een beetje mensenschuw en geen vlotte babbelaar. "Pauwels was niet de droomfiguur voor op een affiche. Maar aan de andere kant was het wel aantrekkelijk om met Pauwels wedstrijden te winnen. Dat gaf glans aan de sponsors die geld investeerden in de kleine teruggetrokken jongen die Pauwels is", besluit Wuyts. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties