Moment van de waarheid komt dichterbij voor Campenaerts: "Dan gaan we het weten"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Victor Campenaerts weet vrijdag of hij zich aan werelduurrecordpoging waagt

Moment van de waarheid komt dichterbij voor Campenaerts: "Dan gaan we het weten"
Foto: © photonews

Victor Campenaerts die de Open Namibische tijdritkampioenschappen afwerkt en die elke dag zes uur diep gaat: die verhalen hebben we al meegekregen. Maar laten we vooral niet vergeten waarom hij in de eerste plaats ginds zit: om de werelduurrecordpoging voor te bereiden. Toch?

Daar hebben we al een tijdje niets meer van gehoord, dus komt die poging er of niet? "Vrijdag is D-day", zegt Campenaerts in Het Laatste Nieuws. "Dan gaan we het weten. Ik hoop natuurlijk heel hard, maar op dit moment staat het nog niet honderd procent vast."

Vooral het financiële luik moet nog ingevuld worden. "Een werelduurrecord aanvallen doe je niet zomaar. Dat is een heel project en dat kost geld. De ploeg werkt hard om de sponsoring rond te krijgen. Ik kreeg geregeld een update van onze manager, John Lelangue. Dat waren steeds positieve berichten. Ik denk niet dat hij iemand is die je een kat in een zak verkoopt."

100 000 EURO HET MINIMUM

De kosten kunnen inderdaad wel heel erg snel oplopen. "Mij is gezegd dat 100 000 euro het absolute minimum is. In die prijs zit de fiets, het materiaal, de reis naar Mexico, het verblijf daar, het gebruik van een hoogtetent, de kosten voor personeel, de vergoeding voor mijn trainer, enzovoort. Ik ga sowieso drie weken voor aanvang naar daar om aan te passen aan het uurverschil, dus die periode betaal je ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties