Money time: meer dan zestigduizend euro te verdienen voor van der Poel in één week tijd

Money time: meer dan zestigduizend euro te verdienen voor van der Poel in één week tijd
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De klassementen blijven enorm belangrijk in het hedendaagse veldrijden. Deels omwille van de sportieve eer, want het is natuurlijk waar de crossers het hele jaar mee bezig zijn. En ook vanwege de financiële beloning. Voor Mathieu van der Poel belooft het een knalweek te worden.

Van der Poel verzekerde zich van eindwinst in de DVV-Trofee, goed voor dertigduizend euro. In extremis won hij ook nog eens het klassement van de tussenspurten, wat voor een mooi extraatje van 2500 euro zorgt. Mathematische zekerheid over eindwinst in de Superprestige is er nog niet, daarop is het wachten tot komend weekend.

62 500 EURO IN 1 WEEK

Ook al kan die eindzege hem amper nog ontsnappen. Meer dan waarschijnlijk schrijft van der Poel in Middelkerke ook de Superprestige op zijn naam en dan is hij zeker van nog eens dertigduizend euro. Dat maakt dan 62 500 euro in totaal. Niet slecht op een week tijd.

"We moeten daar niet onnozel over doen. Dat is ook voor mij een bom geld. Daar kan ik heel veel leuke dingen mee doen", liet van der Poel optekenen in HLN. Hij rekent er dan ook op dat hij ook de Superprestige kan binnenhalen. "Er zijn er wel meer die het in het verleden verspeeld hebben aan de Belgische kust, maar ik ga ervan uit dat het wel goed komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties