OFFICIEEL: Kevin Pauwels houdt het na Oostmalle voor bekeken

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 48 reacties
OFFICIEEL: Kevin Pauwels houdt het na Oostmalle voor bekeken
Foto: © photonews

Het einde is in zicht voor Kevin Pauwels. De crosser van Marlux-Bingoal hangt weldra zijn crossfiets aan de haak. In de Sluitingsprijs van Oostmalle rijdt de 34-jarige Pauwels zijn allerlaatste wedstrijd op het hoogste niveau.

Pauwels nam de beslissing zondagavond na zijn 17e plek in Hoogstraten. "Een belangrijke beslissing, ja. Maar nam ik ze nu niet, dan was het volgend jaar waarschijnlijk wel", vertelt Pauwels op de website van zijn team Marlux-Bingoal. "Ik kan niet meer de prestaties leveren zoals ik het wil. Door mijn rug. En ook door mijn leeftijd. In het begin van de wedstrijden geraak ik steeds minder snel op gang."
 
"Ik kan het allemaal nog moeilijk opbrengen. De trainingen, maar ook de wedstrijden. Die zijn plezant als het goed gaat, maar niet als je rondrijdt zoals ik gisteren deed. Ik won wel nog in Hasselt en in Zonnebeke. Dit was dus niet het jaar te veel. Maar misschien zou volgende winter dat wel geworden zijn. Nu al waren er naast die twee zeges te weinig andere goeie prestaties", aldus Pauwels.

Oostmalle

Binnen een kleine twee weken rijdt Pauwels op 24 februari zijn laatste wedstrijd in Oostmalle. "Ik weet niet of het emotioneel wordt. Ik had bij het begin van het seizoen al in mijn achterhoofd dat dit misschien mijn laatste seizoen zou zijn."

"Ik probeer er nog twee weekends het beste van te maken. Voor mezelf. En voor mijn fans, die nog altijd met velen naar de cross komen, ook al gaat het minder. En ook voor de ploeg. Ik rij al heel lang bij Jurgen. En ik heb het hier altijd heel goed gehad", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties