Tom Boonen mocht op zijn 19e niet mee naar WK 'omdat zijn gat te dik was': "Precies of ze een bom op je huis smijten"
Redactie
| 13 reacties

Tom Boonen mocht als belofte van José De Cauwer niet mee naar WK omdat 'zijn gat te dik was'

Tom Boonen mocht op zijn 19e niet mee naar WK 'omdat zijn gat te dik was': "Precies of ze een bom op je huis smijten"

Tom Boonen is vanavond de centrale figuur in een nieuwe aflevering van Belga Sport. Eén van de meest opmerkelijke passages is het feit dat bondscoach José De Cauwer toenmalige belofte Boonen niet meenam naar het WK.

Boonen heeft er een rijkgevulde carrière opzitten, maar in zijn jonge jaren mocht hij van De Cauwer niet mee naar het WK. En dat ondanks enkele puike resultaten en een derde plek in Parijs-Roubaix voor U23. 

De Cauwer bekent dat hij toen in de fout ging. "Ik heb toen misschien een foute uitspraak gedaan door te zeggen dat hij te dik stond. Ik weet niet of het door mij was, maar nadien is hij wel vermagerd", blikt de ex-bondscoach terug. 

'Gat te dik'

"Hij was een gast die alles perfect deed en hij was één van de beste Belgische coureurs op dat moment. Als je dan op je 18 jaar te horen krijgt dat je gat te dik is, dan is het precies of ze een bom op je huis smijten", aldus vader André Boonen. 

"In de huidige tijdsgeest zou dat zelfs niet meer passeren. Tegen een gast van 19 zeggen dat hij te dik is, dat staat op de voorpagina hé", reageerde Boonen zelf. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties