Valverde niet in de put na mislopen van zege in Ronde van Valencia: "We gaan niet met lege handen naar huis"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Alejandro Valverde koestert zijn tweede plaats in Ronde van Valencia

Valverde niet in de put na mislopen van zege in Ronde van Valencia: "We gaan niet met lege handen naar huis"
Foto: © photonews

Wie vreesde voor een jaartje teveel, hoeft zich geen zorgen te maken. Alejandro Valverde bewees in de Ronde van Valencia dat hij ook in 2019 nog uitermate competitief zal zijn. Hij moest het er wel stellen met de tweede plaats in het eindklassement, maar daar maalde de wereldkampioen niet om.

"We hebben vorig jaar gewonnen en gaan nu ook niet met lege handen naar huis: een tweede plaats is een goed resultaat. Het is een mooie koers geweest en heeft met Ion Izagirre een geweldige winnaar", strooit Valverde met complimentjes. "Hij is een goede vriend van mij, was jarenlang een ploegmaat bij Movistar en was vorig jaar een grote hulp op het WK in Innsbruck."

De twee Spanjaarden hebben dus al een heel verleden samen. "Ik herinner me dat hij viel in dezelfde bocht in Düsseldorf waar ik zo zwaar geblesseerd geraakte in de openingstijdrit van de Ronde van Frankrijk in 2017. Het is een goed teken dat we er hier weer staan, helemaal hersteld."

ONMOGELIJK NA TIJDRIT TERUG TE SLAAN

Al bij al kon Valverde dus wel leven met zijn Ronde van Valencia. "Ik wist dat het een zo goed als onmogelijke opdracht was om na de tijdrit nog terug te slaan. Yates was een verdiende winnaar in Alcossebre. Ik ben dus blij met mijn tweede plaats daar en in het algemeen klassement."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties