Victor Campenaert is buitenbeetje bij Lotto-Soudal: "Bij de ploeg is Tiesj de enige die er ook mee bezig is"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Campenaerts en Benoot houden zich veel bezig met allerlei oefeningen

Victor Campenaert is buitenbeetje bij Lotto-Soudal: "Bij de ploeg is Tiesj de enige die er ook mee bezig is"
Foto: © photonews

Hoe Victor Campenaerts zich in Namibië elke dag afbeult en zich zowel op als naast de fiets tot in de puntjes voorbereidt op het wielerseizoen: weinigen zouden hem het nadoen. Vooral wat betreft de oefeningen naast de fiets dan. Campenaerts schenkt er bijna als enige zoveel aandacht aan.

"Er zijn renners die veel meer uren op de fiets maken dan ik", nuanceert Campenaerts in HLN. "Tiesj Benoot bijvoorbeeld. Maar ik word niet beter van 33 uur per week op mijn fiets te zitten. Ik ben wel heel veel met andere dingen bezig: stabiliteitstrainingen, flexibiliteitstraining, houdingstraining, ademhalingstraining, warmtetraining, meditatie."

In de Dauphiné kijken ze raar naar me 

Voor Campenaerts is het zijn manier geworden om het verschil te maken. "Ik vind dat ik daar heel sterk in ben geworden. Op stage in december en januari doet iedereen stabilisatie-oefeningen, maar in de Dauphiné kijken ze raar naar me."

Dit een heel seizoen blijven opbrengen lijkt lang geen evidentie te zijn. "Mijn geheim is discipline. Ik doe die oefeningen elke dag", benadrukt Campenaerts. "Niemand houdt dat blijkbaar vol. Bij de ploeg is Tiesj de enige die er ook mee bezig."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties