Dikt Van Avermaet de erelijst nog wat aan? "Heel wat ritten op mijn lijf geschreven"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Dikt Van Avermaet de erelijst nog wat aan? "Heel wat ritten op mijn lijf geschreven"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet staat zaterdag aan de start in de Ronde van Oman en doet dat niet zonder ambitie. De absolute kopman van CCC moet dit jaar ook naar niets of niemand kijken.

“Dat is een goeie voorbereiding voor een renner zoals ik. Er is nu ook wat meer tijd tussen Oman en de Omloop. Zo kan ik beter wennen aan het koudere weer in België", aldus Van Avermaet aan Sporza. Hij ziet heel wat kansen voor zichzelf.

"Enkele ritten zijn op het lijf geschreven van punchers. Ik kan resultaten neerzetten in de ritten die mij liggen. En na elke etappe kun je met de fiets naar het hotel rijden om wat extra kilometers te trainen. Ik kan er dus racen én trainen." Deze keer kan hij zelf ook als een gek de Green Mountain opknallen.

Testen op Green Mountain

"Heel wat klassieke renners gebruiken de Green Mountain als een test om te kijken hoe het met de conditie is. In het verleden moest ik werken voor onze klassementsman en nadat ik mijn werk had gedaan, nam ik enkele minuten om te recupereren. En daarna ging ik weer voluit als test om te zien hoe diep ik kon gaan."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties