Globalisering van het veldrijden een probleem? Sporteconoom van KUL komt met opmerkelijke statistieken na WK

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Globalisering van het veldrijden een probleem? Sporteconoom van KUL komt met opmerkelijke statistieken na WK
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het WK veldrijden ligt al ruim een week achter ons, maar sporteconoom Daam Van Reeth van de KU Leuven kwam met opmerkelijke cijfers na het avontuur in Bogense. Zo kunnen we spreken van een deglobalisering van het veldrijden.

Voor het eerst sinds er 15 medailles (elite mannen, elite vrouwen, mannen U23, vrouwen U23 en mannen junioren) worden uitgereikt op het WK, hebben de Belgische en Nederlandse veldrijders meer medailles verzameld dan alle andere landen samen.

België en Nederland verzamelden ieder 6 medailles, de andere landen verzamelden er slechts 3. Met dank aan Groot-Brittannië, dat goud pakte met Ben Tulett en Tom Pidcock, en het brons van Antoine Benoist (Frankrijk) bij de U23. Slechts 4 verschillende landen die een medaille verzamelden, nooit lag het aantal lager. 

Voor het eerst is er bij de elite mannen ook slechts één niet-Belg of niet-Nederlander vertegenwoordigd in de top 10. De voorbije jaren waren er dat altijd minstens twee of meer. Het toont aan dat het veldrijden zich tot zorgen moet maken wat de globalisering betreft. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties