Van Avermaet blijft ambitieus: "Drie of vier kansen voor podium en liefst een nieuwe overwinning"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Greg Van Avermaet gaat ook in de Ronde van Oman voor ritwinst

Van Avermaet blijft ambitieus: "Drie of vier kansen voor podium en liefst een nieuwe overwinning"
Foto: © photonews

De Ronde van Valencia was een absolute voltreffer voor Greg Van Avermaet, eind deze week begint hij aan de Ronde van Oman waar hij ook ambitieus is. "Ik zie minstens drie, vier kansen op een podiumplek."

Voor Van Avermaet is het reeds zijn negende deelname in Oman. Net als in Valencia hoopt de CCC-renner op ritwinst. "Laten we er de gewoonte van maken om dat met de ploeg te proberen in elke rittenkoers waaraan we deelnemen", aldus Van Avermaet in HLN. "Vroege zeges zijn belangrijk. Voor mezelf, maar ook voor de motivatie en het vertrouwen binnen dit nieuwe geheel. Onze start was alvast veelbelovend."

Van Avermaet tankte alvast vertrouwen in Spanje. De manier waarop hij de derde rit won, oogde indrukwekkend. "In Valencia won ik tegen sterke tegenstanders en op lastig terrein. In Oman zie ik voor mezelf drie, vier kansen op minstens een podiumplaats en liefst een nieuwe overwinning."

Meer tijd om te recupereren

De koninginnenrit naar Green Mountain zal een stevige test worden. "Ik werkte er de voorbije jaren voor een klassementspion en ging er zelf nog een keer diep. Positief is ook dat er nu meer recuperatietijd zit tussen Oman en het Vlaamse openingsweekend. Dat laat me toe beter aan te passen aan het koude(re) weer", besluit hij. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties