? Nederlander Sebastian Langeveld grijpt net naast ritzege in Ronde van de Provence, Lampaert in top tien
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Langeveld moet enkel Ganna voor zich dulden in tijdrit

? Nederlander Sebastian Langeveld grijpt net naast ritzege in Ronde van de Provence, Lampaert in top tien
Foto: © photonews

De Ronde van de Provence is op gang gekomen met een individuele tijdrit rond Saintes-Maries-de-la-Mer. Sebastian Langeveld van Garmin zette al snel een stevige richttijd neer. Slechts één renner ging er nog onder: Filippo Ganna van Team Sky.

Toen er nog ruim vijftigtal renners de tijdrit van 8,9 km moesten afleggen, stond Langeveld er het beste voor. Hij was aan de finish zestien seconden sneller dan zijn op dat moment voornaamste belager, de Fransman Romain Seigle.

ALWEER STERKE JANSSENS

Binnen dezelfde seconden dan Seigle: de Zwitser Sébastien Reichenbach en onze landgenoot Jimmy Janssens, die zijn stijgende vormcurve dus weer eens in de verf wist te zetten. Er waren wel enkele Belgen die nog sneller gingen: Lampaert was goed voor een zesde plaats, Vanmarcke werd negende. 

Met Ganna was er toch een renner die de tijd van Langeveld comfortabel kon kloppen. De Italiaan van Sky had negen seconden minder dan Langeveld nodig om de afstand te overbruggen. Ganna stopte enkele jaren met wielrennen, maar lijkt er nu dus weer helemaal te staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties