Alaphilippe de nieuwe leider in de Ronde van Colombia

Alaphilippe de nieuwe leider in de Ronde van Colombia
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opnieuw een glimlacht op het gezicht van Julian Alaphilippe. De Fransman van Deceuninck-Quick.Step deed mee voor de ritzege in de Ronde van Colombia. Daar greep hij nog net naast, maar hij lost wel zijn ploegmaat Alvaro Hodeg af als leider in het klassement.

Er vormde zich een kopgroep met heel wat mooi volk. Richard Carapaz, Miguel Angel Lopez, Cristian Munoz, Dayer Quintana, Oscar Quiroz en Ivan Sosa: er zat heel wat klimtalent bij de vluchters van de dag. Zij dachten te anticiperen op de grote kanonnen die pas in de finale hun slag zouden slaan.

INDRUKWEKKENDE VLUCHT GAAT NIET DOOR

Het was verkeerd gegokt, want hun ontsnapping was niet de goede. Een volgende vlucht mocht wel vertrekken en kreeg drie minuten. Op het geaccidenteerde parcours moest Alvaro Hodeg lossen uit het peloton. Op twintig kilometer van de meet stond het dus al vast dat we een nieuwe leider zouden krijgen.

Op de laatste klim van de dag waren de vluchters al teruggegrepen en was het aan de favorieten. Het regende demarrages, wat voor een hele hectische finale zorgde. Het was niet zo dat er echt afscheiding kwam tussen de sterksten. Een fel uitgedunde groep reed richting finish.

BACK-UP VAN GAVIRIA SPRINT NAAR WINST

Toch opnieuw sprinten dus. Alaphilippe toonde dat hij dat ook wel kon in een uitgedund groepje. Eén man was nog sneller: Juan Sebastian Molano, die door de opgave van Gaviria de status van kopman kreeg bij UAE en dus niet teleur stelde. Alaphilippe is wel de nieuwe leider in de Ronde van Colombia.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties