Door UCI doorgevoerde hervorming kan op bijval rekenen bij Van der Schueren: "Vragende partij voor dit systeem"

Door UCI doorgevoerde hervorming kan op bijval rekenen bij Van der Schueren: "Vragende partij voor dit systeem"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor zijn Wanty-Gobert is het steeds bang afwachten of het een wildcard krijgt voor de belangrijke koersen. Die uitnodigingen zullen in de toekomst echt verdiend kunnen worden. Toch voor de 'happy few'. Daar heeft de World Ranking alles mee te maken.

Voor die rangschikking voegt de UCI het puntentotaal van de tien beste renners per ploeg samen. Het is de enige ranking die in de toekomst nog voor de UCI van tel zal zijn. Vooral voor de Procontinentale ploegen is het dan van belang om bij de beste twee of drie teams te zijn, binnen hun categorie.

Hilaire Van der Schueren van Wanty-Gobert ziet het wel zitten. "Als je als ploeg op het einde van het jaar bij de beste twee Procontinentale teams behoort, dan ben je volgend seizoen zeker van de belangrijkste koersen en de drie grote rondes. Je mag dan zelf bepalen welke koersen je rijdt en bent niet meer afhankelijk van een uitnodiging", reageert Van der Schueren bij Sporza.

Je kunt dan zelf bepalen waar en wanneer je wil koersen 

Hilaire Van der Schueren

"De 18 WorldTeams die automatisch startrecht hebben, zijn verplicht om al die koersen te rijden. Als Procontinentaal team kun je nog altijd weigeren. Wij zijn dus vragende partij voor dit systeem, want je kunt dan zelf bepalen waar en wanneer je wil koersen. Met het nieuwe systeem zouden we kunnen deelnemen aan Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico. Dat zou een enorm voordeel zijn", weet Van der Schueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties