Jonge sprinter van Deceuninck-Quick.Step schiet raak: "Deze ritzege is de beste manier om mijn contractverlenging te vieren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Jonge sprinter van Deceuninck-Quick.Step schiet raak: "Deze ritzege is de beste manier om mijn contractverlenging te vieren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Ronde van San Juan wilde het niet lukken, maar in de tweede rit van de Ronde van Colombia in eigen land was het wel bingo voor Alvaro José Hodeg. De jonge sprinter van Deceuninck-Quick.Step was dan ook tevreden.

Richeze brak uiteindelijk de ban en speelde de perfecte lead-out voor de Colombiaan. "Deze zege is voor de hele ploeg", aldus Hodeg bij zijn team. "Ze waren indrukwekkend en ik ben erg dankbaar voor hun werk. We koersten voor de ritzege vandaag. Ik focuste me op mijn sprint en ben blij hoe alles uitpakte aan het einde van de dag. Deze ritzege is de beste manier om mijn contractverlenging te vieren."

Ook leider

Dankzij zijn overwinning is Hodeg ook de nieuwe leider in het klassement. "De rit van vandaag was moeilijker dan verwacht. We reden voluit achter de vluchters met Iljo en Petr. Tijdens de laatste ronde trokken we nog eens vol door. Bob deed daar geweldig werk door het gat te dichten."

"Julian en Maxi brachten mij vervolgens in een geweldige positie. Het enige dat ik moest doen is het werk afronden met een goede sprint. Ik ben erg trots dat het gelukt is. Het voelt fantastisch om te winnen in mijn thuisland", zei hij nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties