Moeder van Marco Pantani komt met nieuwe oproep: "Mijn gevecht voor de waarheid gaat verder"

Moeder van Marco Pantani komt met nieuwe oproep: "Mijn gevecht voor de waarheid gaat verder"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is vandaag dag op dag vijftien jaar geleden dat Marco Pantani overleden is. Ook na al die tijd blijft zijn dood nog voor veel beroering zorgen, zeker bij zijn naasten. Zo doet zijn moeder een nieuwe oproep om het onderzoek naar zijn overlijden te heropenen.

Marco Pantani overleed op 14 februari 2004 in een hotelkamer in Rimini door de invloeden van cocaïne en anti-depressiva. Dat is althans de conclusie geweest die destijds getrokken is. Volgens Tonina Pantani ging het echter om moord.

Ik hoop dat ze het onderzoek heropenen 

Tonina Pantani

"Ik kende mijn zoon heel goed", zegt ze in La Gazzetto dello Sport. "Van in het begin heb ik gezegd: ze hebben hem vermoord. Ik ben er nu meer van overtuigd dan ooit tevoren. Mijn gevecht voor de waarheid gaat verder en ik hoop dat ze het onderzoek heropenen."

Na een verklaring van Paolo Giovagnoli, toenmalig hoofd van de politie van Rimini, verklaarde rechter Cantarini nog dat de theorie over een eventuele moord een 'hypothese met veel fantasie' is. Intussen is Giovagnoli wel vervangen door iemand anders als hoofd van de politie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties