Moeder van Marco Pantani komt met nieuwe oproep: "Mijn gevecht voor de waarheid gaat verder"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Moeder van Marco Pantani wil het onderzoek naar de dood van haar zoon heropend zien

Moeder van Marco Pantani komt met nieuwe oproep: "Mijn gevecht voor de waarheid gaat verder"
Foto: © photonews

Het is vandaag dag op dag vijftien jaar geleden dat Marco Pantani overleden is. Ook na al die tijd blijft zijn dood nog voor veel beroering zorgen, zeker bij zijn naasten. Zo doet zijn moeder een nieuwe oproep om het onderzoek naar zijn overlijden te heropenen.

Marco Pantani overleed op 14 februari 2004 in een hotelkamer in Rimini door de invloeden van cocaïne en anti-depressiva. Dat is althans de conclusie geweest die destijds getrokken is. Volgens Tonina Pantani ging het echter om moord.

Ik hoop dat ze het onderzoek heropenen 

"Ik kende mijn zoon heel goed", zegt ze in La Gazzetto dello Sport. "Van in het begin heb ik gezegd: ze hebben hem vermoord. Ik ben er nu meer van overtuigd dan ooit tevoren. Mijn gevecht voor de waarheid gaat verder en ik hoop dat ze het onderzoek heropenen."

Na een verklaring van Paolo Giovagnoli, toenmalig hoofd van de politie van Rimini, verklaarde rechter Cantarini nog dat de theorie over een eventuele moord een 'hypothese met veel fantasie' is. Intussen is Giovagnoli wel vervangen door iemand anders als hoofd van de politie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties