Na zijn vertrek bij Lefevere... "Wie denkt dat ik dit voor het geld doe, kent mij niet"

Redactie
| 3 reacties
Na zijn vertrek bij Lefevere... "Wie denkt dat ik dit voor het geld doe, kent mij niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na 8 jaar trouwe dienst in de ploeg van Patrick Lefevere komt Niki Terpstra dit seizoen uit voor het Franse Direct Energie, een ploeg die niet bij de WorldTour hoort. De Nederlander heeft nog geen spijt van die beslissing.

"Het was niet dat ik weg moest of absoluut weg wilde", blikt hij terug in HNB. "Alleen is Patrick daar altijd eerlijk in geweest. Hij had lange tijd onvoldoende sponsorbudget. Achteraf krijg je dan de vraag: Had je toch niet beter gewacht tot Deceunink zich aandiende? Maar wat moet ik met die vraag? Het was op dat moment een moeilijke beslissing. Ook voor mezelf vond ik het gedurfd. Maar tot nu toe ben ik er heel blij mee."

Terpstra was bovendien toen aan een nieuwe uitdaging. "Misschien moest ik wel eens uit de comfortabele zetel van Quick-Step komen. Ik zat daar al zo lang dat het allemaal gewoon werd. Gingen we in december op trainingskamp, was ik zó relaxed. Dat was mijn grote koersfamilie. Ik wist perfect hoe alles er verliep", klinkt het. 

'Goed aanbod'

Dat Terpstra alleen voor het geld koos, is niet het geval. "Natuurlijk heb ik een goed aanbod gehad. Maar wie denkt dat ik het alleen daarvoor doe, is kortzichtig. Die kent mij niet goed genoeg. Al mijn contractuele beslissingen - weggaan of verlengen - zijn altijd gebaseerd geweest op een sportief doel. Dat mag je Patrick Lefevere vragen."

"Na mijn periode bij Milram ben ik zelf naar Patrick gegaan met de boodschap dat ik absoluut bij hem wilde rijden. Toen was geld ook niet het belangrijkste. Maar het heeft wel goed uitgepakt", besluit Terpstra. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties