Terpstra wekt verbazing op bij nieuwe ploeg Direct Energie: "Niki is veel meer dan een kopman"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Terpstra wekt verbazing op bij nieuwe ploeg Direct Energie: "Niki is veel meer dan een kopman"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niki Terpstra moet in 2019 het nieuwe uithangbord van het Franse Direct Energie worden. De ploeg van Jean-René Bernaudeau hoopt met de Nederlander in de klassiekers én in de Tour te scoren.

De transfer van Terpstra was verrassend, maar Bernaudeau is duidelijk tevreden over zijn nieuwe kopman. "Ik wist dat Niki heel professioneel is, maar hij heeft me de afgelopen weken echt verbaasd", opent hij in De Telegraaf. "Tot in de kleinste details probeert hij verbeteringen aan te brengen, of dat nu over het materiaal, de training of zijn ploegmaten gaat. Niki is veel meer dan een kopman."

Bernaudeau wil met Terpstra ook in de Tour scoren. "Wij hebben niet de beste sprinter, klimmer of klassementsrenner. We willen graag renners hebben die voor spektakel zorgen, zoals Thomas Voeckler in het verleden. Terpstra is een renner die altijd attractief koerst. Bij een team als het onze maakt hij de meeste kans op een ritzege in de Tour de France, omdat wij puur op de aanval gaan rijden."

"Wanneer Niki je tegenstander is, doet hij er alles aan om je onderuit te halen"

De teammanager twijfelde niet lang toen er een mogelijkhed was om Terpstra aan te trekken. "Ik heb een aantal personen naar Niki gevraagd, omdat hij de naam heeft een moeilijk persoon te zijn. Maar iedereen was duidelijk: 'Als hij voor je rijdt, heb je er een fantastisch persoon aan.' Maar wanneer hij je tegenstander is, doet hij er alles aan om je onderuit te halen."

"Dat is de absolute winnaarsmentaliteit waar ik van houd. Kijk, je kunt wel een sprinter zoals André Greipel halen die zijn wedstrijden wint. Maar met Niki erbij vermoed ik dat de hele ploeg beter gaat presteren. Hij is niet alleen een winnaar, maar tevens een investering in de toekomst", besluit Bernaudeau

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties