Vanmarcke toch tevreden na andere voorbereiding: "Dat was me zelfs bij de jeugd nog nooit gelukt"

Redactie
| 0 reacties
Vanmarcke toch tevreden na andere voorbereiding: "Dat was me zelfs bij de jeugd nog nooit gelukt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sep Vanmarcke doet het anders dan de voorbije jaren. Geen Spaanse koersen voor de renner van EF, maar wel de Franse wedstrijden als voorbereiding op het klassieke voorjaar.

De Ster van Bessèges was een voltreffer, nu volgen ook nog de Tour de Provence en de Ronde van de Haut Var. Een andere aanpak dan de voorbije jaren. "Ik had niet te kiezen", vertelt Vanmarcke in een gesprek met HLN. "Waarom weet ik niet, maar de ploeg heeft gekozen om dit jaar een ander programma te rijden. Ik stond daar niet voor te springen, maar het valt enorm goed mee."

"In mijn verbeelding is het in deze periode van het jaar altijd koud of aan het regenen in Frankrijk, maar ofwel ben ik mis, ofwel heb ik geluk. In Bessèges was het heel mooi weer, nu is het ook weer 15 graden. Ik train hier gewoon in korte broek."

Goed gevoel

In zijn eerste koers van het jaar tankte Vanmarcke alvast vertrouwen. "Ik werd in Bessèges vijfde in de tijdrit, dat was me nog nooit gelukt, zelfs niet in de jeugd. Ik weet wel dat de tegenstand niet de wereldtop was, maar er deden toch vijf WorldTourploegen mee. Er zaten gasten bij die met de fiets kunnen rijden."

"Zo'n uitslag maakt toch dat je met een goed gevoel rondrijdt. Ik krijg hier ook parcours die me liggen: dat nodigt uit om initiatief te nemen en mee te koersen. Dat was in pakweg Valencia toch anders. Op de tweede dag had je daar soms al ritten met 3.000 of 4.000 hoogtemeters. Dan zit je als klassieke coureur meteen op je plaats. De koersen die ik nu rijd, motiveren meer. Het bevalt me wreed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties