Waarom in 2019 punten sprokkelen belangrijker is dan winnen voor team van Ben Hermans en Tom Van Asbroeck

Redactie
| 0 reacties
Waarom in 2019 punten sprokkelen belangrijker is dan winnen voor team van Ben Hermans en Tom Van Asbroeck
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Israel Cycling Academy doet het in 2019 met 30 renners, het maximum aantal toegelaten renners in een ploeg volgens de regels van de UCI. Al is het ook geen toeval dat de ploeg van Ben Hermans en Tom Van Asbroeck het met zoveel renners doet.

2019 wordt een belangrijk jaar voor veel ProContinentale wielerteams. De twee beste ProContinentale teams krijgen volgend jaar een wildcard voor de belangrijkste klassiekers én de Grote Rondes. Vandaar de grote kern bij Israel Cycling Academy. "Omdat we dit jaar overal willen rijden en overal punten willen pakken", aldus ploegleider Eric Van Lancker in Het Nieuwsblad.

Startrecht

"Het gevolg van een nieuw reglement. Dat zegt dat de beste twee ProContinentale ploegen volgend jaar automatisch mogen starten in alle klassiekers en alle grote rondes. Daar willen wij absoluut bij zijn."

Wildcards krijg je niet zomaar. Dat weten ze in Jeruzalem ook. "Ook wij hebben dit jaar nog maar eens geprobeerd om de Ronde van Vlaanderen te mogen rijden. Helaas. Wij hebben geen Terpstra zoals Direct Energie of geen Van der Poel zoals Corendon Circus, en dan kom je daar niet tussen."

En dus is het doel van de ploeg zoveel mogelijk punten sprokkelen. Nog belangrijker dan winnen eigenlijk. Vandaar dat de ploeg eind deze maand zelfs een delegatie naar de Ronde van Rwanda stuurt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties