Bart De Clerq klaar voor unicum: "Ik verwacht wel dat ik ga afzien"

Bart De Clerq klaar voor unicum: "Ik verwacht wel dat ik ga afzien"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend begint de Ronde van Oman en is het dus het moment van de waarheid voor Bart De Clercq van Wanty-Gobert. Hij gaat de eerste profrenner ooit met een kunstheup worden. Tijd dus om een moeilijke periode achter zich te laten. Al zal dat ook wel enige hindernissen met zich mee brengen.

"Ik heb een moeilijk jaar achter de rug. De zorgen bleven zich opstapelen. Telkens wanneer ik progressie maakte, kreeg ik te kampen met een terugval. Door de permantente pijn was het geen makkelijke periode. Maar ik stelde mezelf telkens nieuwe doelen", heeft De Clercq ondanks verre van ideale omstandigheden er steeds de moed ini gehouden.

"Ik ben altijd gemotiveerd gebleven in de hoop om zo snel mogelijk in competitie terug te keren. Ik ben opgelucht dat ik mijn plaats in het peloton terug kan innnemen", beseft De Clercq dat zijn moment nabij is. "Ik denk dat mijn conditie niet slecht is. Ik voel dat ik elke week progressie maak."

EERSTE WEDSTRIJD SINDS SEPTEMBER 2017

Al blijft hij ook het realisme bewaren. "Mijn laatste wedstrijd dateert van september 2017, dus ik verwacht wel dat ik zal afzien bij mijn terugkeer. Ik zie deze Tour of Oman vooral als een opstap en wil wedstrijd na wedstrijd mijn niveau opkrikken. Ik wil tonen dat ik thuis hoor in een peloton en nog over mijn capaciteiten bezit als renner."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties