Cipollini voelt zich de Uran van Italië: "Vroeger had ik het persoonlijk gevraagd aan Berlusconi"

Mario Cipollini wil een Italiaanse WorldTour-ploeg

Cipollini voelt zich de Uran van Italië: "Vroeger had ik het persoonlijk gevraagd aan Berlusconi"

Heel wat straffe figuren dromen er tegenwoordig van: de oprichting van een WorldTour-ploeg uit eigen land. Rigoberto Uran wil er eentje voor Colombia, Mario Cipollini één voor Italië. De wielerkampioen van weleer richt zich dan ook tot nationale politiek.

"Het doet me pijn om te zien dat Nibali, Viviani, Aru en de andere Italiaanse toppers rijden in truitjes van buitenlandse bedrijven. Ik denk dat het tijd is om beroep te doen op zakenmensen om te investeren in het wielrennen", zegt Cipollini in La Gazzetto dello Sport.

TIEN MILJOEN TIFOSI

En het rondkrijgen van de financiën voor een Italiaanse WorldTour-ploeg, dat moet volgens Cipo zeker wel in orde komen. "De Giro lokt jaarlijks tien miljoen tifosi naar de kant van de weg. Als iedereen van die mensen twee euro geeft, is het geregeld."

Al is het toch best dat zulk initiatief gesteund wordt door de politiek. "Vroeger had ik het persoonlijk gevraagd aan Silvio Berlusconi. Nu wend ik mij tot Matteo Salvini (vice-premier, red.). De boodschap is ook bedoeld voor Giancarlo Giorgetti, de minister van sport. We hebben een duwtje in de rug nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties