Ex-wereldkampioen Peter Sagan geeft toptalent Remco Evenepoel advies
Redactie
| 8 reacties

Peter Sagan geeft Remco Evenepoel vooral de raad om te genieten

Ex-wereldkampioen Peter Sagan geeft toptalent Remco Evenepoel advies
Foto: © photonews

Peter Sagan gaf onze landgenoot Remco Evenepoel al een compliment na zijn uitmuntende Ronde van San Juan, maar de Slovaak heeft het toptalent nu ook advies gegeven.

De amper 19-jarige Evenepoel vierde in Argentinië zijn profdebuut, werd meteen 9e in de eindstand en pakte het jongerenklassement mee naar huis. "Ik heb gehoord dat hij de wereldtitel bij de junioren veroverd heeft met een groot verschil", aldus Sagan in gesprek met Cyclingnews. "Nu moeten we afwachten hoe hij het bij de profs doet. De stap van de junioren naar de WorldTour is enorm."

"Maar het belangrijkste is vooral dat hij geniet, want als hij alleen gaat fietsen omdat het zijn job is en om geld te verdienen, dan gaat hij nog afzien", weet Sagan. "Wanneer we beginnen met fietsen, doen we dat omdat we het graag doen. Daarna wordt het een job en een manier om geld te verdienen, dus is het niet altijd eenvoudig om te genieten. Ik werk hard om ervoor te zorgen dat ik nog steeds geniet."

'Moeilijk te zeggen wat voor renner hij wordt'

Sagan is zelf al 10 jaar prof en heeft reeds een indrukwekkend palmares. "Ik denk dat het moeilijk is om al aan de toekomst van Remco te denken", zegt de renner van BORA-hansgrohe. "Wie weet wat er de volgende jaren nog gebeurt? Als hij zo blijft verder doen, dan zal hij zeker beter worden. Ik denk dat hij een interessante carrière zal hebben, maar je moet er ook mentaal mee omkunnen."

"We zullen het binnen twee jaar opnieuw bekijken. Ik weet niet wat voor renner hij is of wat voor renner hij kan worden. Ik ben volwassener geworden tegenover toen ik 18 of 19 was. De tijd zal zeggen wat hij echt kan doen in zijn carrière", aldus Sagan

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl
19/04/2020 Amstel Gold Race

Nieuwste reacties