Ronde van Oman heeft speciale waarde voor Van Avermaet: "Ik ben op dat vlak een beetje een gewoontedier"

Ronde van Oman heeft speciale waarde voor Van Avermaet: "Ik ben op dat vlak een beetje een gewoontedier"
Foto: © photonews

Dit weekend gaat de Ronde van Oman van start . Ook dit jaar is Greg Van Avermaet er weer bij, deze keer uiteraard in CCC-kleuren. Volgens hem is deze rittenkoers de ideale wedstrijd om zich voor te bereiden op de klassiekers die er later aankomen.

Van Avermaet heeft het erover in een persbericht van Belga. "Ik wil er staan vanaf de Omloop tot in Roubaix en hier kan ik me perfect voorbereiden. Na de rit kan je vaak ook nog wat kilometers extra malen, het is hier ideaal voor mij. Ik blijf naar hier komen. Het is hier warm, de omstandigheden om te koersen zijn ideaal, het hotel is goed en er zijn een aantal ritten op mijn maat." 

Zijn eerdere ervaringen in Oman zijn altijd positief geweest. "Ik ben op dat vlak een beetje een gewoontedier. Andere jaren was ik hier ook van de partij, het bevalt me telkens goed, waarom zou ik veranderen van aanpak richting dat voorjaar? Akkoord: er staan minder grote ploegen aan de start en meer kleinere teams."

STEVIG KOERSEN VAN BIJ DE START

Dat heeft ook zo zijn voordelen. Bijvoorbeeld dat het er meteen stevig tegenaan gaat. "Dan wordt er bij de start stevig gekoerst omdat al die ploegen wel een mannetje mee willen in de ontsnapping", legt Van Avermaet uit. "Ik heb dat wel graag, dat er echt gekoerst wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties