Spanjaard van Astana houdt Valverde van winst in Ronde van Murcia

Pello Bilbao wint eerste rit Ronde van Murcia

Spanjaard van Astana houdt Valverde van winst in Ronde van Murcia
Foto: © photonews

Niet enkel in de Provence en in Colombia staat er een rittenkoers op het programma, maar ook in de Ronde van Murcia wordt er volop gekoerst. Tijdens de eerste rit werd de beslissende slag geslagen op de enige beslissing van de dag. Aan de meet sprintte Pello Bilbao dan naar winst.

Zeven renners zaten in de lange ontsnapping. Na 25 kilometer reden ze drie minuten en vijftien seconden voor het peloton uit. De voorsprong liep nog even op, maar in de laatste zestig kilometer toonden de sprintersploegen toch initiatief om de kopgroep tot de orde te roepen.

CABEZO DE LA PLATA DOORSLAGGEVEND

Bij aanvang van de Cabezo de la Plata, de enige klim van de dag, was de kloof een minuut en veertig seconden. Nog voor de top van de klim waren de vroege vluchters gegrepen en ontstond er als gevolg van een resem aanvallen een nieuwe kopgroep.

Er werd nog volop jacht gemaakt op de leiders, maar de fel uitgedunde achtervolgende groep kwam net te laat. Liefst vier renners van Astana zaten voorin met Bilbao, Fraile, Fuglsang en Sanchez. Er was stevige concurrentie van Ruben Fernandez, Konrad en wereldkampioen Valverde. Toch was het Bilbao die het snelst was in de sprint.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties