Gilbert schiet al vroeg op het seizoen raak: "De druk is weg"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Gilbert schiet al vroeg op het seizoen raak: "De druk is weg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert zette zaterdag de voorlaatste rit in de Tour de la Provence naar zijn hand. Gilbert verwees Toms Skujins (Trek-Segafredo) en Tony Gallopin (AG2R-La Mondiale) naar de dichtste ereplaatsen.

"Ik had nog verschillende ploegmaats bij me tijdens de laatste ronde", vertelde Gilbert bij zijn team. "Zij hielpen mij fantastisch vandaag en leverden mij in prima positie af voor de laatste klim. Ik zat in 6e of 7e stek en bleef kalm toen de aanvallen kwamen. Ik bleef attent en zag ondertussen de klassementsmannen elkaar bestoken met aanvallen, waardoor ik wat energie kon sparen voor de sprint."

Dat lukte prima, want de 36-jarige Gilbert maakte het daarna af op het autocircuit Paul Ricard. "Een achtervolgende groep haalde ons nog bij in de laatste kilometers. Ik probeerde zo goed mogelijk vooraan te blijven en vond een goede opening om mijn sprint te lanceren."

Al 17 seizoenen op rij prijs

Gilbert heeft zo in ieder van zijn 17 seizoenen bij de profs al minstens één keer gewonnen. "Het is erg belangrijk om vroeg in het seizoen te winnen, dan is de druk weg. Deze zege geeft mij wat rust en vertrouwen voor de komende wedstrijden."

Ook de twee zonen van Gilbert zagen hun papa naar de zege vlammen. "Het is ook leuk om mijn zonen hier bij mij te hebben, want het gebeurt niet altijd dat ik win wanneer zij er zijn. Dit is iets dat we nooit gaan vergeten", besluit de Waalse coureur. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties