Kittel gevloerd door landgenoot in Clasica Almeria

Kittel gevloerd door landgenoot in Clasica Almeria
Foto: © photonews

Ook in de Clasica Almeria is er gekoerst. Marcel Kittel, vastberaden om in 2019 zijn loopbaan opnieuw op het juiste pad te zetten, ging er op zoek naar de overwinning. De Duitser liet zich wel opmerken tijdens de groepssprint, maar Pascal Ackermann was nog wel een tikkeltje sneller.

Hoewel een massasprint in de lijn der verwachtingen lag, betekende dat niet dat de renners een hele dag konden stilzitten. In de loop van de koers kwam het tot een breuk en ontstonden er twee grote groepen. Het verschil liep op tot meer dan een minuut.

Voor diegenen die in de tweede groep zaten, was het een gemiste kans om te strijden voor de overwinning. Ackermann en Kittel hadden zich niet laten verrassen. Het was dus ook niet verwonderlijk dat zij spurtten om de zege.

TWEE BELGEN IN TOP TIEN

De sprinter van Bora-Hansgrohe was toch een stukje sneller dan zijn landgenoot. Mezgec, Barbero en Rojas maakten de top vijf compleet. Met Edward Planckaert als zevende en Pieter Vanspeybrouck als tiende eindigden er twee Belgen in de top tien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties