Preben Van Hecke niet beloond voor moedige ontsnappingspoging, winst is voor Astana-renner in Oman
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Lutsenko wint tweede rit in Ronde van Oman

Preben Van Hecke niet beloond voor moedige ontsnappingspoging, winst is voor Astana-renner in Oman
Foto: © photonews

Meerdere Belgen hebben de tweede etappe van de Ronde van de Oman kleur gegeven. De sterkste onder hen was toch wel Preben Van Hecke. Hij werd echter niet beloond voor zijn sterke prestatie. Vooral Astana wilde hem niet laten begaan en Lutsenko toonde aan de finish ook waarom.

Van bij de start ontstond er meteen een ontsnappingspoging. Eén van de aanvallers was neoprof Lionel Taminiaux van Wallonie-Bruxelles. Ook nog mee in de vlucht: Preben Van Hecke, Aritz Bagües en Jérôme Baugnies. Zij kregen een maximale voorsprong van meer dan vier minuten.

VAN HECKE BLIJFT WEG TOT IN FINALE

Op de klimmetjes kreeg Taminaux het moeilijk. Van Hecke had wel nog een paar versnellingen in de benen en reed een halve minuut weg van Bagües en Baugnies. De voormalig Belgisch kampioen toonde zich dus de sterkste vluchter, maar ook zijn aanval zou niet dragen tot het einde.

Onder impuls van CCC en Astana werd er volop jacht gemaakt. Op 16 km van de aankomst was het verhaal van Van Hecke over. Aan de streep beloonde Lutsenko het werk van zijn ploeg. Kristoff moest zich na zijn ritzege in de eerste etappe tevreden stellen met een tweede plaats in rit twee. Ryan Gibbons eindigde als derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties