Van der Poel weerstaat blitzstart van jong talent en rondt superseizoen af met 32ste zege
Redactie
| 39 reacties

Mathieu van der Poel wint ook in Hulst

Van der Poel weerstaat blitzstart van jong talent en rondt superseizoen af met 32ste zege
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft zijn laatste kunststukje uit het huidige veldritseizoen geleverd. Ook in Hulst stond er geen maat op de alleskunner. Thomas Pidcock trachtte de grote tenoren wel te verrassen met een superstart, maar van der Poel was eens te meer veruit de sterkste.

Terwijl Pidcock als een raket uit de startblokken schoot, miste Vanthourenhout de boot. Het verschil tussen de twee bedroeg al snel 25 seconden. Van der Poel en Aerts waren wel mee met Pidcock, al moesten ze wel alles uit de kast halen. Het Britse supertalent had blijkblaar het plan om er van in het begin duchtig de pees op te leggen.

NIET DE DAG VAN AERTS

Aerts had het toch het lastigst en keek al gauw op een achterstand van acht seconden aan ten opzichte van Pidcock en van der Poel. De Belgische kampioen zakte terug tot in een achtervolgend groepje en later ontpopte van der Haar zich tot de derde man in koers.

Na een slippertje van Pidcock leek van der Poel even het hazenpad te kiezen, maar de belofte beet zich toch weer vast in het wiel van de grootmeester. In de vijfde ronde achtte van der Poel zijn moment dan toch gekomen en vertrok hij voor een nieuwe solotocht.

BATTERIJ PIDCOCK LOOPT LEEG

Bij Pidcock was het vet ondertussen wel van de soep. Eerst werd hij bijgehaald door van der Haar en niet veel later zag hij de Nederlander wegrijden. Aan een tiental seconden voorsprong op zijn landgenoot had van der Poel genoeg om in de laatste ronde te consolderen en zijn 32ste overwinning van het seizoen te pakken. Van der Haar en Pidcock konden wel mee op het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties