Voorlopige zegekoningin heeft nummer dertien te pakken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 13 reacties

Denise Betsema wint ook in Hulst

Voorlopige zegekoningin heeft nummer dertien te pakken
Foto: © photonews

Eén van de zaken die in het veldritseizoen nog beslist moet worden, is welke van de dames naar de meeste overwinningen kan rijden. Denise Betsema stond met twaalf zeges al helemaal bovenaan aan het lijstje en deed er in Hulst nog een overwinning bij na een duel met Worst.

Na de eerste afscheiding meldden vijf veldrijdsters zich in de kopgroep. Betsema en Alvarado bevestigden de goede dag die ze ook al in Middelkerke kenden. Cant, Worst en Kaptheijns waren ook mee. Worst, die in de Noordzeecross nooit kon meedoen om de eindzege in de Superprestige, voelde zich klaarblijkelijk beter en snelde weg met een snedige demarrage.

Worst pakte uit met een stevige tred en na de openingsronde werden er al aanzienlijke verschillen vastgesteld. Met Inge van der Heijden zat er intussen nog een landgenote van haar in het achtervolgende groepje. Al moest het echte achtervolgerswerk toch vooral van Betsema komen: de renster van Marlux-Bingoal ging in haar eentje op zoek naar de leidster en volgde na twee ronden op negen seconden.

PECHCROSS VOOR CANT

Het naar boven klauteren ging Betsema iets beter af en zo kon ze de laatste resterende secondjes nog dichten. Ze profiteerde van een kleine hapering bij Worst om haar landgenote op enkele lengten te zetten en bleef vervolgens stevig doortrekken. Van der Heijden en Compton reden rond op de eerstvolgende plaatsen. Cant zakte helemaal weg na een valpartij en een lekke band.

BETSEMA ZORGT NOG VOOR FERME KLOOF

Bij het ingaan van de laatste ronde telde Worst al zeventien seconden achterstand op de sterke Betsema en wist ze wellicht wel hoe laat het was. Van der Heijden legde intussen stevig beslag op de derde plaats. Het volledig Nederlandse podium lag zo vast, met Betsema uiteraard op het hoogste schavotje.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties