Lotto Soudal trekt met zevenkoppige selectie én met ambitie naar Ronde van de Algarve
Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 4 reacties

Lotto Soudal trekt met 7-koppige selectie naar Ronde van de Algarve

Lotto Soudal trekt met zevenkoppige selectie én met ambitie naar Ronde van de Algarve
Foto: © photonews

De Belgische wielerformatie Lotto Soudal heeft zijn zevenkoppige selectie voor de Ronde van de Algarve bekendgemaakt. Vijf Belgen vertegenwoordigen het team in de Portugese rittenwedstrijd.

De Ronde van de Algarve start deze woensdag met een rit van net geen 200 kilomter in Portimão. Komende zondag eindigt de rittenwedstrijd met een rit van een kleine 175 kilometer. Voor Lotto Soudal nemen Jasper De Buyst, Stan Dewulf, Frederik Frison, Carl Fredrik Hagen, Nikolas Maes, Lawrence Naesen en Brian van Goethem deel. Zij worden ondersteund door ploegleiders Frederik Willems en Herman Frison

Meedoen voor zege

Lotto Soudal-sportdirecteur Frederik Willems kijkt uit naar de vijfdaagse wedstrijd. "Er is voor ieder wat wils met twee sprintetappes, een tijdrit en twee lastigere ritten. Voor de jongens die deelnemen aan de Vlaamse voorjaarskoersen is dit een laatste voorbereiding. Voor anderen is dit dan weer een aanloop richting grotere rittenkoersen zoals Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico."

Hoewel de wedstrijd een voorbereiding is, wil Lotto Soudal toch scoren. "In de twee sprintetappes willen we Jasper De Buyst in een zo gunstig mogelijke positie naar de meet brengen. Voor het klassement rekenen we dan weer op Carl Fredrik Hagen. Maar we willen hier elke dag meedoen voor de zege, dat is het allerbelangrijkste", besluit Frederik Willems.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties