? Matteo Trentin sprint naar zege in tweede etappe Ruta del Sol, twee Belgen in de top tien

? Matteo Trentin sprint naar zege in tweede etappe Ruta del Sol, twee Belgen in de top tien
Foto: © photonews

Tim Wellens begon als leider aan de tweede etappe van de Ruta del Sol. Hoewel de aanloop zeker niet puur vlak was, was deze rit aan de meet toch voer voor sprinters. Het was Europees kampioen Matteo Trentin die aan de finish over de snelste benen bleek te beschikken.

De tweede etappe liep gestaag bergop, al zou de laatste klim waarschijnlijk niet zwaar genoeg zijn om een serieuze schifting door te voeren. Een groepssprint lag dus toch in de lijn der verwachtingen. Alleen was het de vraag zijn welke omvang die groep zou hebben.

GEEN KANS OP SLAGEN VOOR LANGE VLUCHT

Zeven renners zagen het anders en kozen voor een lange ontsnapping. Die had echter geen kans op slagen. Tijdens de finale was alles opnieuw bij elkaar. Het peloton reed zo dus in groep richting de licht oplopende aankomst.

Het kwam dus tot de verwachte sprint. Europees kampioen Matteo Trentin spurtte sneller dan van Poppel en Cortina. Het zegegebaar van de Italiaan was dus op zijn plaats. Twee Belgen eindigden in de top tien. Edward Planckaert spurtte naar de zevende plaats. Michaël Van Staeyen werd negende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties