? Twintigjarig talent verrast Mas en andere klimmers in Ronde van de Algarve
Redactie
| 5 reacties

Tadej Pocagar wint op zijn twintigste al bergrit in Ronde van de Algarve

? Twintigjarig talent verrast Mas en andere klimmers in Ronde van de Algarve

Aan het lijstje van jonge toptalenten kan alweer een naam worden toegevoegd. De tweede etappe van de Ronde van de Algarve was immers niet voor doetjes. Op de slotklim schoten straffe renners als Enric Mas en Wout Poels naar voren. Zij verslikten zich in... Tadej Pocagar.

Zoidle en Antunes, twee renners van CCC, reden samen in de kop van de koers met nog 38 kilometer te gaan. Een viertal renners zette achter hen de achtervolging in. Het achtervolgende groepje zou echter als eerste worden opgeslorpt.

ALTO DA FOJA

De twee leiders slaagden erin om langer weg te blijven, maar in de laatste vijftien kilometer was alles toch weer bijeen. Net op tijd voor de aanloop naar Alto da Foja, de gevreesde slotklim. De Alto da Foja is 7,8 kilometer lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 6,1%.

Op de klim werd stevig tempo gemaakt en werd vooral de groep der favorieten fel uitgedund. Met een vijftiental man voorin werden de laatste kilometers aangevat. Het was uiteindelijk een verrassende naam die met de overwinning aan de haal ging.

De amper 20-jarige Tadej Pocagar toonde al veel maturiteit in huis te hebben op zo'n jonge leeftijd. De renners van UAE bleef sterke klimmers als Wout Poels en Enric Mas. Die laatste had nog gereageerd op een aanval van Poels, maar allebei moesten ze hun meerdere erkennen in het toptalent uit Slovenië. Die laatste neemt meteen ook de leiderstrui over.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties