Belgisch klimtalent wil zich tonen in UAE Tour: "Eerste keer top 10 rijden in WorldTour"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Belgisch klimtalent wil zich tonen in UAE Tour: "Eerste keer top 10 rijden in WorldTour"
Foto: © photonews

Met alle aandacht voor toptalent Remco Evenepoel zou men al eens durven vergeten dat er bij Lotto Soudal ook een Belgisch klimtalent rondrijdt. Bjorg Lambrecht hoopt zich te tonen in de UAE Tour.

Lambrecht is bezig aan zijn tweede seizoen bij de profs. "Deze koers lijkt goed op de Abu Dhabi Tour van 2018, maar is een stukje zwaarder", vertelt Lambrecht bij zijn team. "Op papier ziet het parcours er goed uit, dus ik denk dat het een hele mooie ronde wordt. Voor de ploegentijdrit hebben we een sterke ploeg, met onder anderen Roger Kluge en Maxime Monfort."

De ploegentijdrit is nog een werkpunt voor de Oost-Vlaming. "Dit is niet mijn sterkste punt, maar ik heb er vorig seizoen verschillende gereden en daardoor maakte ik al veel progressie. Ik kijk er dus naar uit, want het is toch een belangrijke discipline. Alleen door het te doen, kan je het leren."

"Het klassement is niet echt een hoofddoel"

Maar Lambrecht wil zich vooral tijdens het klimwerk tonen. "Ik ken de beklimming van de Jebel Hafeet op dag drie, want daar werd ik vorig jaar dertiende. Ik ga er alles aan doen om er opnieuw goed voor de dag te komen, maar het ene jaar is natuurlijk het andere niet. Ik heb drie etappes aangeduid met de ambitie om zeker in één van die drie een goede uitslag te behalen."

"Het klassement is niet echt een hoofddoel, maar het zou uiteraard mooi meegenomen zijn. Het belangrijkste is om voor de eerste keer top tien te rijden in de WorldTour en op die manier met veel vertrouwen naar de volgende koersen te gaan."

Baskenland en Waalse klassiekers

De echte doelen volgen pas binnen enkele weken. "Mijn grote doel dit jaar is de Ronde van het Baskenland. Ook in de Waalse klassiekers wil ik goed presteren. Voor die finales was ik vorig jaar nog iets te licht, maar nu voel ik me al een pak sterker", besluit Lambrecht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties