Eerste tekenen van progressie zichtbaar bij Marcel Kittel

Eerste tekenen van progressie zichtbaar bij Marcel Kittel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zijn twee jaar bij Quick.Step waren mee van zijn meest productieve jaren en sinds zijn vertrek daar is Marcel Kittel op zoek naar zijn betere vorm. Domineren zoals toen hoeft niet meteen, maar Kittel zou in 2019 wel eens beter voor de dag kunnen komen dan de meesten denken.

In totaal behaalde Kittel in 2016 en 2017 maar liefst 27 overwinningen voor Quick.Step. Met daar ook nog een aantal puntentruien bovenop. Het zijn tijden die meer dan waarschijnlijk nooit meer terugkeren. Al wil dat niet zeggen dat de Duitser zich niet meer kan mengen onder de betere sprinters. De eerste tekenen van verbetering zijn zichtbaar.

Het is misschien niet meteen het geval als je enkel afgaat op resultaat. Kittel wist in 2019 tot dusver één keer te winnen. Goed voor hem dat hij die ene zege al binnen heeft, maar zo overweldigend is het nu ook weer niet. Alleen: als je weet dat hij elf maanden op die overwinning gewacht heeft, spreekt het voor zich dat die voor een boost gezorgd heeft.

ZABEL BELANGRIJKE FACTOR

Dat is ook te zien geweest in zijn andere sprints. Wanneer hij dan bijvoorbeeld eens geklopt werd door zijn landgenoot Ackermann, zat Kittel er wel heel dicht bij. Met Erik Zabel als performance director bij Katusha zit Kittel weer op het juiste spoor. Zabel is uiteraard ervaringsdeskundige als het op sprinten aankomt en kan zijn spurter het gevoel geven dat dit een nieuwe start is.

SCHONE LEI

Geen zorgen meer maken over waar het misliep vorig jaar. Beginnen met een schone lei. Op mentaal vlak moet het hoofd dus weer fris zitten en ook fysiek lijkt alles weer in orde. Daar bestonden vorig jaar nog grote vraagtekens over. Die zijn blijkbaar allemaal weg. Alles is aanwezig om weer voor goede sportieve prestaties te zorgen.

Gezien de breedte van het sprintersveld wil dat niet zeggen dat Kittel weer een dominante rol zal spelen als vanouds. Dat hoeft ook niet van hem verwacht worden. Wel dat hij zich blijft smijten in de massasprints en regelmatig eens een zege meepikt. Het is alvast uitkijken naar wat hij ervan kan terecht brengen in de UAE Tour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties