Groenendaal denkt niet dat superioriteit van van der Poel aan diens verbeterde niveau ligt
Redactie
| 2 reacties

Dominantie van van der Poel ligt volgens Groenendaal aan gebrek aan tegenstand

Groenendaal denkt niet dat superioriteit van van der Poel aan diens verbeterde niveau ligt
Foto: © photonews

Richard Groenendaal gaf enkele subtoppers uit het veld er al van langs voor hun gebrek aan topsportmentaliteit. De Nederlander buigt zich nu ook over 'de grote drie' uit het voorbije veldritseizoen. Hij is niet meteen achterover gevallen van de prestaties van Mathieu van der Poel.

"Hij heeft de afgelopen jaren al laten zien dat hij een absolute topper is", zegt Groenendaal bij Sporza over van der Poel. "Dit seizoen stak hij er heel ver bovenuit. Dat ligt meer aan het niveau van de tegenstanders dan dat dat per se aan zijn verbeterde niveau zou liggen."

VAN AERT KAN BETER

Ook Wout van Aert kon hem weinig in de weg leggen, al hoeft die trend zich niet noodzakelijk door te zetten. "Ik denk dat hij veel beter kan dan wat hij in december laten zien heeft. In januari en op het WK was hij gewoon goed. Vorig jaar kon hij Mathieu constant onder druk zetten. Dit seizoen lukte dat enkel toen die een foutje maakte of materiaalpech had."

Niets dan lovende woorden zijn er voor Toon Aerts. "Volgend seizoen moet hij opnieuw aanpakken zoals dit seizoen. Proberen zijn prestaties constant te houden en zijn momenten uitkiezen. Dat kan hij heel goed. De volgende stap is dat hij het Mathieu moeilijk moet maken. Dat zou een enorme stap zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties