Jonge sprinter van Deceuninck-Quick.Step schiet meteen raak in eerste wedstrijd van seizoen: "Dit resultaat motiveert ons nog meer"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Jonge sprinter van Deceuninck-Quick.Step schiet meteen raak in eerste wedstrijd van seizoen: "Dit resultaat motiveert ons nog meer"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eerste wedstrijd van het seizoen en meteen prijs voor de jonge Nederlander Fabio Jakobsen. De 22-jarige sprinter van Deceuninck-Quick.Step was de beste in de openingsrit van de Ronde van de Algarve.

Jakobsen liet in het zuiden van Portugal de Fransman Arnaud Demare (Groupama-FDJ) en Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) achter zich. "Het is geweldig om direct mijn eerste koers van het seizoen te winnen", reageerde Jakobsen na afloop bij zijn team. 

'Hard gewerkt'

"Het is een perfecte start van dit jaar. Mijn familie en ploeg steunden mij. Ik heb hier hard voor gewerkt en het voelt dan ook fantastisch om direct te winnen en de leiderstrui te pakken. We hebben veel getraind in deze regio en verkenden toen ook deze rit. We kenden de wegen een de klim in de laatste 3 kilometer, die was lastig en cruciaal."

Iedereen bij Deceuninck-Quick.Step reed voor de jonge Nederlander. Met succes. "De jongens hielden het tempo hoog en beschermden me fantastisch, ze leverden mij in perfecte positie af voor de sprint. Dit resultaat motiveert ons nog meer en is hopelijk een voorbode voor meer moois deze week."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties