Lotto Soudal maakt zevental voor sterk bezette UAE Tour bekend: "Ambitie is absoluut om daar een rit te winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal maakt zevental voor sterk bezette UAE Tour bekend: "Ambitie is absoluut om daar een rit te winnen"
Foto: © photonews

Van zondag 24 februari tot zaterdag 2 maart wordt de UAE Tour gereden, een samensmelting tussen de Ronde van Dubai en de Ronde van Abu Dhabi. Lotto Soudal hoopt er een ritzege mee te pikken.

Met Sander Armée, Maxime Monfort en de jonge Bjorg Lambrecht gaan er drie Belgen mee namens de ploeg van Marc Sergeant. "Onze ambitie is absoluut om daar een rit te winnen", is ploegleider Mario Aerts duidelijk. "Caleb Ewan heeft de meeste kans om dit te verwezenlijken. Hij heeft een tijdje niet zijn normale trainingen kunnen afwerken door het laten wegnemen van zijn wijsheidstanden."

"In de UAE Tour kan hij de competitie opnieuw hervatten, met Milaan-San Remo in het vooruitzicht. We hebben in de Tour Down Under gezien dat Caleb niet echt een trein nodig heeft. Hij moet gewoon in een goede positie aan zijn sprint kunnen beginnen. Al zal er wel een heel sterk deelnemersveld aanwezig zijn, denk maar aan Gaviria, Viviani of Kittel."

Wat kan Lambrecht? 

Het is ook uitkijken naar de prestatie van klimtalent Bjorg Lambrecht. "Hij is vrij om te tonen waartoe hij in staat is in de andere ritten en in het klassement. De concurrentie is natuurlijk redelijk zwaar, dus dat zal niet makkelijk zijn. Bjorg is jong en heeft nog veel progressiemarge. Zijn piek ligt ook iets later in het seizoen. We zullen zien hoe zijn vorm is in vergelijking met de andere toppers, zoals Dumoulin, Kelderman en Nibali."

De selectie van Lotto Soudal voor de UAE Tour: Sander Armée, Adam Blythe, Caleb Ewan, Adam Hansen, Roger Kluge, Bjorg Lambrecht en Maxime Monfort.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties