Mathieu van der Poel blij met eerste seizoenszege op de weg: "Laatste vijf kilometer was echt gekkenwerk"

Redactie
| 36 reacties
Mathieu van der Poel blij met eerste seizoenszege op de weg: "Laatste vijf kilometer was echt gekkenwerk"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel blijft winnen. Ook op de weg. In de Ronde van Antalya was de Nederlander, weliswaar in een deelnemersveld zonder WorldTour-ploegen, de beste in de openingsrit.

Van der Poel bleef Dusan Rajovic en Bas van der Kooij voor in de sprint. We horen het u al denken. Wie? "Toegegeven, het zijn niet de grootste namen", vertelde Van der Poel na afloop bij Het Nieuwsblad. "Maar die renners deden er ook alles aan om hier te winnen. De ploeg heeft de hele dag perfect gecontroleerd en op het einde had ik ook nog twee man van de vijf die de sprint perfect inleidde."

"Dat ik mijn eerste wegwedstrijd ook meteen win, is sowieso goed voor het vertrouwen." En ook mooi nieuws: Van der Poel kwam niet ten val. In tegenstelling tot ploegmaat Maarten van Trijp. "In de laatste vijf kilometer was het echt gekkenwerk, maar op de plek waar hij viel, was het nog tamelijk rustig. Door een windvlaag tikte hij een achterwiel aan en viel hij zwaar. Dat is een domper."

Leiderstrui

De Nederlander van Corendon-Circus is vanzelfsprekend ook de eerste leider in Turkije. Over de eindzege wil hij zich nog niet uitspreken. "We zeiden vooraf dat we vooral een rit wilden winnen. Dat is nu gelukt. Afwachten wat de komende dagen zal brengen, maar ik denk dat de derde rit met de aankomst bergop te zwaar zal zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties