Mathieu van der Poel: "Niet van plan om een brede bast zoals Van Aert te kweken"

Redactie
| 13 reacties
Mathieu van der Poel: "Niet van plan om een brede bast zoals Van Aert te kweken"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel begint vandaag aan zijn wegseizoen in de Ronde van Antalya. In Turkije bereidt de alleskunner van Corendon-Circus zich voor op het voorjaar. Al wil Van der Poel in de toekomst voorkomen dat hij nog zwaarder wordt.

Van Aert kweekte de afgelopen jaren heel wat spiermassa erbij. "Ik ben niet van plan om een bredere bast te kweken zoals Van Aert", vertelt Van der Poel in HLN. "Die spieren komen er ook niet zomaar bij. Wel door gericht te trainen."

"Ik ben dat niet van plan, omdat ik ook niet te zwaar wil worden voor het mountainbiken. Ik ben nu al niet de lichtste en ik denk dat mijn lichaam ook gewoon anders gebouwd is dan dat van Wout. Veel breder zal ik niet meer worden."

Geen advies gevraagd

Advies heeft hij alvast niet gevraagd aan zijn grote concurrent uit het veldrijden. "Neen en dat zal ik ook niet doen. Ik zal het zelf wel allemaal ontdekken", klinkt het vastberaden. 

Eén raad zou alvast kunnen zijn om niet té impulsief te koersen. Iets wat de Nederlander graag deed en nog steeds doet. "Dat is mijn manier van koersen, ja. Maar ik ben ook niet naïef. In een klassieker van 260 kilometer zal ik niet na 100 kilometer als eerste demarreren. Op die manier maak je geen kans om zulke koersen te winnen. Dat snap ik wel", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties