Nizzolo wint een eerste keer voor Dimension Data, twee Belgen in top tien in slotrit Ronde van Oman

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nizzolo wint een eerste keer voor Dimension Data, twee Belgen in top tien in slotrit Ronde van Oman
Foto: © photonews

De slotrit in de Ronde van Oman is een prooi geworden voor Giacomo Nizzolo. De sprinter van Dimension Data won voor zijn landgenoten Sonny Colbrelli en Davide Ballerini. De eindzege van Alexey Lutsenko (Astana) kwam niet meer in gevaar.

De slotrit van amper 135 kilometer in de Ronde van Oman is zoals verwacht voer voor de sprinters geworden. Het was de Italiaan Giacomo Nizzolo die zich de snelste van het pak toonde in Matrah Corniche. De eerste zege voor Nizzolo in het truitje van zijn nieuwe werkgever Dimension Data. 

Het podium was helemaal Italiaans gekleurd, want met ex-winnaar van de Brabantse Pijl Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) en Davide Ballerini (Astana) stonden er nog twee landgenoten van Nizzolo op het podium. Met Boris Vallée (6e) en Amaury Capiot (8e) eindigden er overigens nog 2 Belgen in de top 10 van deze rit. 

De eindzege ging naar een ploegmaat van Ballerini. Alexey Lutsenko gaf de eindwinst niet meer uit handen in de laatste etappe. De Kazach won liefst drie ritten in deze Ronde van Oman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties