Quinten Hermans blikt tevreden terug op seizoen: "Ieder jaar een stapje voorwaarts en zo aansluiting maken bij de top"
Redactie
| 2 reacties

Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions) blikt tevreden terug op seizoen: "Ieder jaar een stapje voorwaarts"

Quinten Hermans blikt tevreden terug op seizoen: "Ieder jaar een stapje voorwaarts en zo aansluiting maken bij de top"
Foto: © photonews

Dit weekend zet Quinten Hermans een punt achter zijn veldritcampagne. Wij blikten met de Telenet Fidea Lion terug op zijn seizoen.

Hermans toont zich tevreden met wat hij het afgelopen seizoen gepresteerd heeft. “Ik vind dat ik er een goed seizoen heb opzitten", vertelt hij in gesprek met Wielerkrant.be. "Het lag in de lijn van de verwachtingen en het was ook weer een stukje beter dan vorig jaar. Vooral winnen op Amerikaanse bodem in Waterloo was leuk.”

Pech na nieuwjaar

Na nieuwjaar moest de jonge veldrijder al te vaak achter de feiten aanhollen door pech. “Ik heb op alle grote afspraken na de jaarwisseling met pech te maken gekregen. Dat was enorm vervelend. Je voelt wel dat je de benen hebt om een goed resultaat te rijden maar door omstandigheden kon ik mijn kansen niet verdedigen.”

De tweevoudige Europese kampioen veldrijden bij de beloften spitste zich dit seizoen op twee klassementen toe. “Vooral de Superprestige en de Wereldbeker waren belangrijk voor mij. Met een vijfde plaats in de eindrangschikking van beide klassementen heb ik ook daar goed gescoord”, vertelt Hermans.

“Ik wil ieder jaar een stapje voorwaarts zetten en zo de aansluiting met de top maken”

“Ik kan gerust zeggen dat ik een stapje voorwaarts heb gezet. Dat is ook mijn uiteindelijke doel: ieder jaar dat stapje voorwaarts zetten en zo de aansluiting maken met de top van het veldritwereldje”, besluit de Looienaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties